

Nduja di Spilinga w słoiku to rodzaj miękkiego, smarownego salami, które stosuje się jako przyprawę lub dodatek do potraw. Charakteryzuje się wyjątkową konsystencją i intensywnym, pikantnym smakiem
SKŁADNIKI SOSU 'NDUJA:
Oliwa z oliwek extra vergine, cebula, Nduja di Spilinga, sos pomidorowy, sól, czarny pieprz, oregano.
Po otwarciu spożyć w ciągu 2–3 dni.
Przygotowanie:
Zawartość słoika wsypać do garnka i całość podgrzać, odcedzić wcześniej ugotowany makaron i mieszać przez kilka minut; jeśli to konieczne, dodać odrobinę wody z gotowania.
Średnie wartości odżywcze i kalorie w 100g produktu:
Wartość energetyczna 543,7 kJ/ 130,5 Kcal; Tłuszcz 8,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8 g; Węglowodany 11,3 g, w tym cukry 4,6 g; Białko 2g; Sól 2,2g
Dane producenta
PASTIFICIO GIOIA
Via Lungomare snc
89013 Gioia Tauro
Italy
info@pastificiogioia.it