DARMOWA DOSTAWA PRZY ZAKUPACH POWYŻEJ 160 ZŁ

Sos do makaronu Ammollicato

Symbol: 0092
Dostępność: Mało
29.99
szt.
Zamówienie telefoniczne: 669828653 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
15
  • Odbiór osobisty 0
  • Paczkomaty InPost 15
  • Kurier GLS. 20
  • Kurier GLS 24

„Sugo ammollicato” to sos, zwłaszcza kalabryjski, który charakteryzuje się mieszanką składników takich jak oliwa, czosnek, anchois, kapary, czarne oliwki, czarny pieprz, oregano, suszone pomidory i sól. To uniwersalny sos, który można stosować do przyprawiania makaronu, a w szczególności dobrze komponuje się ze struncaturą, rodzajem makaronu typowym dla Gioia Tauro. W praktyce „ammollicato” oznacza konsystencję ani zbyt płynną, ani zbyt gęstą, a raczej rodzaj sosu przygotowanego ze zmiażdżonych lub drobno posiekanych składników, który dobrze miesza się z makaronem. Dodawanie podpieczonej bułki tartej (lub czerstwego chleba) to tradycyjna praktyka mająca na celu zmiękczenie potrawy i nadanie jej chrupkości.

SKŁADNIKI
Oliwa EVO, czosnek, anchois, kapary, czarne oliwki, czarny pieprz, oregano, suszone pomidory i sól.

Po otwarciu spożyć w ciągu 2–3 dni.


PRZYGOTOWANIE:
Zawartość słoika wsypać do garnka i całość podgrzać, odcedzić wcześniej ugotowany makaron i mieszać przez kilka minut; jeśli to konieczne, dodać odrobinę wody z gotowania.

Udekoruj bułką tartą o smaku.

Parametry:

Dane producenta

PASTIFICIO GIOIA
Via Lungomare snc
89013 Gioia Tauro
Italy

info@pastificiogioia.it

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: