DARMOWA DOSTAWA PRZY ZAKUPACH POWYŻEJ 160 ZŁ

Bio oliwa z oliwek z certyfikatem 500ml

Symbol: FDB1
Dostępność: Mało
54.99
szt.
Zamówienie telefoniczne: 669828653 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
15
  • Odbiór osobisty 0
  • Paczkomaty InPost 15
  • Kurier GLS. 20
  • Kurier GLS 24

Oliwa z oliwek extra virgin organic
• Oliwa z oliwek extra virgin organic
• Oliwa z oliwek extra vergine organiczna
• Ekstra dziewiczy Bio-Olivenöl
Czas zbiorów: październik – połowa grudnia.
Łączna powierzchnia gajów oliwnych: 21 hektarów (wieloletnich i młodych).
Metoda zbioru: Mechaniczna za pomocą wibratorów.
Odmiana: 60% Ottobratica 40% Sinopolese.
Obszar produkcji: Kalabria, Bagnara Calabra

Profil: Średnio owocowy zapach, charakteryzujący się nutą świeżej trawy i liści oliwnych. Do zapachu tak
odczuwa wrażenie zieleni, łodygi karczocha i cykorii.  Do smaku
Posiada średnio-wysoką intensywność, pikantno-gorzkiego smaku. Charakteryzuje się ona
smak zielonego orzecha włoskiego i gorzkich migdałów. Płynny i zrównoważony.

Naszą ekologiczną oliwę z oliwek olej z pierwszego tłoczenia produkujemy na wzgórzach, w połowie drogi między górami Parku
Park Narodowy Aspromonte i przejrzyste wody Costa Viola.
 

Nasza oliwa, podobnie jak nasza historia, narodziła się w Kalabrii, a dokładnie w prowincji Reggio Calabria....
obszar, na którym wiekowe drzewa przypominające dęby dają życie jednemu z oznaczeń geograficznych (IGP)
(chroniony) najbardziej ceniony na świecie.
 

Kalabria jest drugim regionem Włoch (po Apulii) pod względem powierzchni produkcji oliwy.
 
Ponadto cechy gleby i klimatu tego miejsca przyczyniły się do powstania wyjatkowego smaku oliwy.
 

Znajdujemy się w prowincji Reggio Calabria, w obszarze Pre Aspromonte, pomiędzy Bagnara Calabra i
góry Parku Narodowego Aspromonte. Dominują tu wielowiekowe drzewa oliwne, przeplatane nowymi
rośliny otoczone gęstymi lasami kasztanowców, buków, dębów ostrolistnych i pobliskich winorośli, tarasy pokryte
paprocie, miotły, mirty, oleandry i opuncje. Na tym terenie dominują odmiany Ottobratica i Sinopolese (do
(w Piana di Gioia Tauro) i produkujemy olej o zrównoważonym, bogatym i smacznym smaku, z odpowiednią ilością
pikantność.
 
1 - Kim jesteśmy
Firma, która odziedziczyła miłość do swojej ziemi i rolnictwa po Comm. Antonio De Leo
(ojciec). Fundusz Covala i jego historia uprawy oliwek, gdzie rozpoczyna się nasza produkcja, zostały zakupione przez rodzinę
De Leo w 1806 roku na Uniwersytecie Seminara.
TAM. oprócz 21 hektarów gaju oliwnego z budynkiem, który służył jako tłocznia oleju (Sinolea od 1965 r.) i gaj oliwny
część wsi, której początki sięgają około 1600 roku, składa się z 75 hektarów wysokiego lasu w sugestywnym parku
Park Narodowy Aspromonte i 5 hektarów ziemi uprawnej z drzewami wiśniowymi i orzechowymi.
Ekologiczna oliwa z oliwek extra vergine „Frantoio del Borgo” ma swój „dowód tożsamości”, który gwarantuje jej jakość i
możliwość śledzenia.
Obszar produkcyjny położony około 600 m n.p.m. zawsze nadaje się do uprawy oliwek ze względu na optymalną glebę i warunki glebowe
klimatyczny, zajmuje powierzchnię 21 ha z roślinnością wiekową, rodzimych odmian Ottobratica i Sinopolese
(około 4500).
Drzewa liczące sobie wiele stuleci, pierwotnie mierzące 20 metrów wysokości i o bardzo dużych gałęziach, które wyglądały niemal jak dęby,
podniesiono je do wysokości 7/8 m, aby móc wykonać jakościową pracę w kolekcji, poprzez
sita wibracyjne i siatki specjalne.
Obecnie firma może liczyć na siłę i kreatywność grupy przedsiębiorców złożonej wyłącznie z kobiet. A to
właścicielka Francesca de Leo we współpracy z córką Giulią (stylistką, która postanowiła pójść w ślady
(szlaki rolnicze i produkcja oliwy z oliwek extra vergine) i ich współpracownicy mogą w pełni wykorzystać
zasoby oferowane przez terytorium z punktu widzenia produkcji rolnej. Stanowi to gwarancję powagi.
w działalności związanej z produkcją i bezpieczeństwem produktów.
* Do tego dochodzi produkcja na wybrzeżu Jońskim w Palizzi, drugim przedsiębiorstwie rodzinnym, którym zarządzamy
Oprócz gaju oliwnego znajduje się tam również gaj bergamotki i winnica. Gaj oliwny składający się z wiekowych drzew i więcej
młode okazy około 1500 roślin na wysokości około 300 m n.p.m. Olej o różnych właściwościach dla gleby
gliniaste, a obszar ten jest nasłoneczniony niemal przez cały rok.
Nasza ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin „Frantoio del Borgo” jest przetwarzana od początku października do końca
Listopad, aby uzyskać produkt najlepiej wyrażający swoje cechy organoleptyczne,
niska kwasowość i większa obecność polifenoli.
„Pasja do dobra i piękna nie pozostawia alternatyw, dąży tylko do tego, co najlepsze. Pasja zawsze była
przewodnik i źródło inspiracji dla tego, co produkujemy."
Rodzina, Tradycja, Jakość!
Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: