

Makaron o smaku bergamotki powstaje w wyniku dodania do ciasta (semoliny z pszenicy durum i wody) olejków eterycznych z bergamotki. Owoc cytrusowy o niezwykłych właściwościach prozdrowotnych, nazywany jest „zielonym złotem Kalabrii”. Już po ugotowaniu Paccheri z bergamotką są niezwykle orzeźwiające, dlatego najlepiej komponują się z lekkimi sosami i przyprawami na bazie ryb.
Polecamy również przepis z łososiem, śmietaną i wódką.
Makarony rzemieślnicze, ciągnione na brązie i suszone w niskiej temperaturze.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
Średnie wartości odżywcze na 100 gr: Wartość energetyczna 1241,8 kj, 295,64 kcal; Tłuszcz 1,49 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,38 g; Węglowodany 62,04 g, w tym cukry 0,87 g; Białko 10,48 g; Sól 0,003 g.
Dane producenta
PASTIFICIO GIOIA
Via Lungomare snc
89013 Gioia Tauro
Italy
info@pastificiogioia.it